Onderhoud

Reparatie en onderhoud

Het is voor ons belangrijk dat u onbezorgd kunt rijden met uw auto. Om te voorkomen dat u voor vervelende verrassingen komt te staan, adviseren wij u daarom tijdig preventief onderhoud te laten plegen door monteurs die hun vak verstaan.

Technische ontwikkelingen gaan snel, daarom is onze werkplaats uitgerust met de apparatuur van vandaag. Per auto is voorgeschreven wanneer uw auto toe is aan onderhoud, veel jonge auto´s geven het benodigde onderhoud aan op de service interval. Wij adviseren in de regel het ene jaar een kleine onderhoudsbeurt en het jaar daaropvolgend een grote onderhoudsbeurt uit te laten voeren.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar onder het telefoonnummer 0227-754851 of via e-mail [email protected]

APK keuring

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring, die verplicht is voor o.a. auto’s en bedrijfswagens.

De kleine beurt kan gecombineerd worden met een APK keuring. Tijdens de APK keuring van uw auto wordt gekeken naar een aantal punten die de punten van de kleine beurt overlapt. De overige punten worden dan afgewerkt, de oliefilter vervangen en eventuele reparaties kunnen direct meegenomen worden.
Zo heeft u uw auto niet alleen voor de RDW weer goedgekeurd maar kunt u er zelf ook zeker van zijn dat uw auto in goede conditie blijft.

Airco

Houdt uw airco uw auto nog op de juiste temperatuur?

De airco in uw auto biedt u voor ieder seizoen comfort en veiligheid.

Een aangename temperatuur in de zomer zorgt voor een prettige omgeving en een betere concentratievermogen en in de winter voorkomt uw airco dat uw autoruiten beslaan.

De airco van uw auto verliest jaarlijks tot 10% aan koudemiddel.

In tegensteling tot wat veel mensen denken is een airco duidelijk niet onderhoudsvrij.

Zelfs een goedwerkende airco verliest al tot 10% koudemiddel per jaar. Na een paar jaar blijkt dat de koelcapaciteit van uw airco minder is geworden. Meestal merkt u dit zelf niet omdat het proces langzaam gaat en u gewoon de afstelling iets kouder zet.

Een tekort aan koudemiddel die ook voor de smering van de airco zorgt, kan de compressor van de airco beschadigen. Reparatie van uw airco kan wel oplopen tot € 100,00!

Met onze airco service wordt het koudemiddel van uw airco vervangen volgens officiële STEK-eisen.

Laat uw airco regelmatig controleren, dat voorkomt dure reparaties, een niet koelende airco, beslaande ramen en nare luchtjes die brandende ogen of geïrriteerde luchtwegen en hooikoorts kunnen veroorzaken.

Banden

Banden zijn er in allerlei maten en types, ze zorgen ervoor dat je veilig op je plaats van bestemming aankomt.

De banden juist monteren is enorm belangrijk, omdat banden op deze manier minder snel slijten. Zo kunt U langer door met de nieuwe banden. De banden worden zorgvuldig en snel gemonteerd of omgewisseld, ook het balanceren en uitlijnen kunnen we als geen ander. Dit is van groot belang, omdat er ongewenste trillingen kunnen ontstaan in het stuur.

Hierdoor ervaart U meer rijcomfort en brandstof besparing.